Над 1000 жени войници участват във войната на Русия в

...
Над 1000 жени войници участват във войната на Русия в
Коментари Харесай

Шойгу: 1100 руски жени войници участват във войната в Украйна

Над 1000 дами бойци вземат участие във войната на Русия в Украйна, съобщи министърът на защитата Сергей Шойгу. Всяка трета от тях е наградена с държавни оценки, сподели той. Министърът приказва за присъединяване на дамите по време на конферентен диалог на Министерството на защитата.

Като цяло в съветската войска има повече от 39 000 дами бойци. Почти 5000 от тях носят офицерски пагони ", съобщи Шойгу, представен от ТАСС.

Загубите на украинските въоръжени сили (ВСУ) през февруари са се нараснали с 40% и надвишават 11 000 души, сподели министърът.

" Налице е доста нарастване на загубите измежду персоналния състав на Въоръжените сили на Украйна. Само през февруари те са се нараснали с 40 % спрямо януари и възлизат на повече от 11 000 военнослужещи ", съобщи Шойгу.

Той акцентира, че приоритет за съветските въоръжени сили остава опазването на живота и здравето на персоналния състав и цивилното население. Руските войски ще продължат да извършват задания в границите на " специфичната военна интервенция " в Украйна, сподели министърът на защитата.

Шойгу посочи, че Западът, като част от американската тактика " да пречупи Русия със силата на оръжието " , усилва доставките на оръжия за Киев, само че това не води до триумф на украинските сили на бойното поле.

" Освобождаването на Бахмут продължава. Този град е значим защитителен възел на украинските сили в Донбас. Поемането му под надзор ще даде опция за по-нататъшни офанзивни дейности в дълбочина " акцентира Шойгу.

Той означи и " освобождението " на няколко украински обитаеми места вследствие на настъпателните дейности на съветските сили към градовете Донецк и Купянск.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР