Над 1000 изпълнители от България и Македония взеха участие в

...
Над 1000 изпълнители от България и Македония взеха участие в
Коментари Харесай

ТРИ ОТ НАГРАДИТЕ НА ФЕСТИВАЛ „УТРИННА ЗВЕЗДА“ ОСТАНАХА В БАНСКО

Над 1000 реализатори от България и Македония взеха присъединяване в тазгодишното издание на интернационалния фестивал на изкуствата „ Утринна звезда “. На сцената в Банско, пет дни дребни и огромни гении от страната и чужбина, показаха своите театрални постановки и пиеси, фолклорно пеене и танци, балет, спортни и латино-американски танци, естрадно и инструментални осъществявания.

Авторитетно жури, управлявано от сопраното Росица Панайотова-Григорова, награди десетки гении с дипломи, купи, медали и плакети за 1, 2, 3 място.

Талантливата Александра Калчева взе влиятелното трето място на провелото се в Банско 36-то издание на фестивала на изкуствата „ Утринна звезда ” в категория естрадно и известно пеене.

Една от най-хубавите ни солистки Михаела Бояджийска сграбчи поощрителна премия в категорията естрадно и известно пеене и сребърен орден в категорията фолклорно пеене.

Първото място отиде при близначките Ивона и Ивана Малчови в категорията фолклорно пеене – дует. 

На церемонията по награждаването зам.-кметът Сашка Въчкова поздрави неговия уредник Кирил Костадинов за напъните, ориентирани към развиването на гениите и уменията на децата на България. 

Тя пожела на децата триумф и да не престават да развиват любовта си към изкуството и хубостта.

Фестивалът на изкуствата „ Утринна звезда “ трансформира града в празник на изкуството и културата, той е основан през 2008 година като първото интернационално издание на формата се организира в Банско през 2010г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР