Над 100 ученици от две варненски гимназии се включиха в

...
Над 100 ученици от две варненски гимназии се включиха в
Коментари Харесай

Над 100 варненски ученици се включиха в „дело“ за космически туризъм

Над 100 възпитаници от две варненски гимназии се включиха в Първото намерено съвещание на Младежката академия „ Космос и право “ по „ делото “ за старта на галактическия туризъм.

Регионалната просветителна стратегия е взаимна самодейност на Планетариума на Висшето военноморско учебно заведение и Апелативен съд – Варна, оповестиха от пресслужбата на съда за Moreto.net.

В звездната зала се организираха две сесии - с представителите на Хуманитарната гимназия в паралелка „ Съдебна администрация “ и Частната профилирана гимназия „ А. дьо Сент-Екзюпери “. Изключителен интерес провокираха презентациите на един от най-известните популяризатори на галактическата концепция в България Светослав Александров - създател на книги и основател на уеб страницата http://cosmos.1.bg/ и представителите на Ученическата галактическа организация.

Мартин Миленков, Даника Иванова, Виктория Георгиева, Радослав Георгиев, Кристиан Велчев, Мартин Алатов и Александър Иванов са екипът, чийто план за галактическо летище Spaceport1 получи Специалната премия на най-престижния конкурс на Националното галактическо общество на Съединени американски щати и НАСА за планиране на галактически градове. Варненските гимназисти надделяха в конкуренцията към 27 хиляди възпитаници от 19 страни.

Дни преди да показват резултата от двегодишния си труд в Съединените щати, те описаха по какъв начин са „ построили “ галактическия аеропорт, с какви провокации ще се сблъскат хората, населяващи други планети, в какво общество ще живеят, държавното устройство, валутата, изхранването, стопанската система и обезпечаването на запаси.

Светослав Александров направи увлекателна разходка из историята на пилотираните полети. Изследователят засегна юридическата, научната и политическата страна на въпроса „ къде стартира космосът “. От каква височина страните престават да упражняват своя суверенитет върху въздушното пространство? Консенсусът на адвокати и държавници следва. От Светльо Александров научихме още, че Европейската галактическа организация строи своя совалка, чиято употреба би трябвало да стартира след 2 години; че още това лято за първи път туристи ще летят на хиляда км над земната повърхнина и още доста забавни обстоятелства.

Участниците в Планетарното съвещание получиха синтезирана писмена информация за правните аспекти на галактическия туризъм. В малко видео те наблюдаваха бурната конкуренция в галактическия туризъм сред фирмите на милиардерите Ричард Брансън, Джеф Безос и Илън Мъск.

Учениците разговаряха за изгодата, вредите, цените и бъдещето на пътуванията. Защото това към този момент не е научна фантастика, а част от ежедневните вести в земните медии. Доказва го и вчерашният тестов полет на най-мощната ракета Starship на SpaceX. Още един път се убедихме в актуалността на обсъжданите от Младежката академия тематики, откакто нощес излезлият от приложимост спътник на НАСА RHESSI  падна на Земята. Само преди дни американската галактическа организация предизвести за рисковете, които това събитие съставлява. Точно проблемите с галактическите боклуци, резултат от човешката активност, разисква предходната година Академия „ Космос и право “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР