Над 100 участници в най-голямата в Европа и света туристическа

...
Над 100 участници в най-голямата в Европа и света туристическа
Коментари Харесай

Сватбен ритуал по време на регатата ТИД

Над 100 участници в най-голямата в Европа и света туристическа гребна регата ТИД по река Дунав ще дебаркират през днешния ден на силистренския бряг

46 са чужденците. Те са от Германия, Австрия, Англия, Франция и Сърбия, като в групата има и един швед, сподели Стилиан Бонев, началник на българското присъединяване в регатата. Той уточни, че част от българските участници ще спрат на един от островите сред Ветрен и Силистра за къс брачен обред.

„ Младото семейство живее в столицата, момчето и момичето са родом от Козлодуй, те имат подписан формален цивилен брак, а през днешния ден ще бъде водната им женитба “, сподели Стилиан Бонев, предава.

От 19 часа е формалното закриване на тазгодишното издание на регатата. Сред потеглилите от началната точка в Инголщад, Германия до Силистра плава жена от Германия на 84 години. Сред най- дребните водни гребци в българския сектор са били деца на 4 и 12 години.

„ Интересна регата с това ниско равнище на Дунав. Имаше известния усложнения по излизането на брега на някои лагери, необщителен бряг за тези дребни съдове, само че като цяло имаше въодушевление, хората са усмихнати и ведри “, сподели Бонев.

Големият Дунавски воден поход съставлява странствуване от вида „ човек, лодка и багаж‘’ в продължение два месеца и половина. Участниците минават през всичките 10 страни, ситуирани по поречието на Дунав - Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, Хърватия, България и Румъния.

Тази година ТИД приключва в Силистра заради съображения за сигурност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР