Над 100 трактора и повече от 250 земеделци и животновъди

...
Над 100 трактора и повече от 250 земеделци и животновъди
Коментари Харесай

Палежи, тонове продукция на пътя и блокади на земеделците в Пловдив

Над 100 трактора и повече от 250 земеделци и животновъди блокираха след 10.00 часа кръговото придвижване край пловдивското село Труд. Хората са тук още веднъж, защото през вчерашния ден не беше реализиран консенсус с държавното управление.



Протестът им продължава трети ден, като се чака земеделците да влязат в Пловдив. С тежката си техника те възнамеряват да минат по ул. " Васил Левски " и бул. " България ".

" Българска национална телевизия: Днес единствено зърнопроизводители ли стачкуват?

- Абсолютно не е по този начин. Виждате, бали със плява, виждате мляко, виждате плодове и зеленчуци. Лозарите са тук, овощарите са тук. Абсолютно всички хора, които се занимават със земеделие, без значение какъв бранш, през днешния ден са тук да ни поддържат. Понеже битката, която водим, е за равнопоставеност, за равни правила, за равни европейски дотации ", отговори Людмил Работов – национална асоциация на земеделците.

" Животните понижат зеленчукарите, понижат и някой задава ли си от Министерството въпроса за какво се получава по този начин? И отново ще подчертавам, тези безумни условия, безумни наредби, безумна административна документи, която би трябвало да водим нас ни утежнява. Не всичко е пари, на става дума единствено за пари ", безапелационен е Радослав Янков – притежател на плантация.

Протестиращите земеделци възпламениха бали и изсипаха на пътя от продукцията си.



Демонстрантите са безапелационни, че митингът няма политически цели, а опазване на бранш " Земеделие ".

Вижте директното включване на Николай Райшинов


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР