Над 100 спасители от 3 различни държави се включиха в

...
Над 100 спасители от 3 различни държави се включиха в
Коментари Харесай

100 спасители от три държави издирвали Боян Петров

Над 100 спасители от 3 разнообразни страни се включиха в издирването на Боян Петров. Българският министър председател Бойко Борисов благодари на Китай и Непал за проведената избавителна интервенция.

Човекът, издигнал хеликоптера за финален път в търсене на Боян Петров, се споделя Сурендра Паудел - някогашен боен водач с повече от 14 години стаж, взел участие в стотици избавителни задачи.

„ Отново успяхме да се издигнем над 7 хиляди метра. Бяхме в региона на лагер 2 и си казахме: „ Хайде, по този начин и по този начин сме тук, да огледаме още веднъж и лагер 3. ” Не искахме да изпуснем нещо.

Видео ТУК

Въздухоплавателната компания не помни сходна избавителна задача.

„ Не е имало случай частна компания или държавна да пресече границата с Китай и да взе участие в избавителна акция. И макар че сме доста тъжни, че не успяхме да създадем повече, че не успяхме да го намерим, тази задача влезе в историята на Непал ”, споделя Йогеш Сапкота.

Макар и от хиляди километри разстояние, самобитно присъединяване в избавителната интервенция взема и  13-годишният Валентин. Той дава концепция за издирването, която досега не била проучена: да бъде локализиран посредством неговия смарт часовник./ Бтв

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР