Над 100 сирени ще бъдат включени в Кюстендилска област в

...
Над 100 сирени ще бъдат включени в Кюстендилска област в
Коментари Харесай

Над 100 сирени ще се включат в Кюстендилска област за 2 юни

Над 100 сирени ще бъдат включени в Кюстендилска област в 12 ч. на 2 юни в продължение на 2 минути за отдаване респект към подвига на Христо Ботев и на починалите за свободата на България. Tова сподели началникът на районната работа " Пожарна сигурност и отбрана на населеинето " комисар Светлин Георгиев.

Всички устройства са тествани и профилактирани, даже е открита тяхната далекобойност, т.е на какво разстояние е чуваемостта им. Направен е инструктаж със служебните лица, които ги влючват и отгаварят по поддържането им. 

Почти на 100% сирените в региона са електро-механични от остарелия вид С-40, като тук-там се ръководят на ръка. Кюстендил е от областите, които към момента нямат доставени от модерните сирени с гласово обявяване, добави комисар Светлин Георгиев. 

На множеството места от 173-те селища в района, където има сирени, за тях  се грижат кметовете или кметските наместници, помощ им оказват и от работа " Пожарна сигурност и отбрана на населеинето ". За разлика от предходни години в последно време кражба на елдвигател от сирените не е записана.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР