Над 100 сигнала за изборни нарушения са постъпили в прокуратурата,

...
Над 100 сигнала за изборни нарушения са постъпили в прокуратурата,
Коментари Харесай

Прокуратурата има сигнали за купуване на гласове, но не и достатъчно данни за престъпление

Над 100 сигнала за изборни нарушавания са постъпили в прокуратурата, оповестиха от държавното обвиняване. Част от тях са от жители, други – от ДАНС или Министерство на вътрешните работи. Започнали са осем следствия.

По огромната част от сигналите обаче няма задоволително данни за осъществени закононарушения, излиза наяве от известието. Във Варна да вземем за пример за два дни са постъпили 12 сигнала.

" Поради липса на задоволително данни за осъществени сформира на закононарушения срещу политическите права на жителите, прокурорите при районна прокуратура Варна са упълномощили инспекции на органите на Министерство на вътрешните работи. По всеки от съответните случаи прокурорът е дал цялостни, подробни и точни инструкции за изясняване на фактическата конюнктура с оглед събиране на задоволително данни за осъществено закононарушение ", оповестяват оттова.

В същия звук е и известието на централно равнище. Възложени са инспекции за изясняване.

Ден по-рано няколко практики за изборни измами. Сред купувачите на гласове имало и прочут в предишното политик. Една от схемите е така наречен вътрешен избирателен туризъм – подаване на голям брой заявки за гласоподаване по сегашен адрес малко преди изборите. От Министерство на вътрешните работи дадоха образци със села в Благоевградско и Плевенско. Бе обявено, че е засечен опит за изборна машинация и в Германия. Българин подал голям брой подправени заявки за гласоподаване за да се разкрие изборна секция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР