Над 100 семейства във Варна живеят от години в квартал,

...
Над 100 семейства във Варна живеят от години в квартал,
Коментари Харесай

Над 100 семейства във Варна нямат достъп до линейка, полиция и такси заради липса на адрес

Над 100 фамилии във Варна живеят от години в квартал, в който жилищата нямат адреси.
По този метод локалните не могат да се възползват от базови услуги, като това да повикат Бърза помощ, такси или полиция. Пред камерата на БТВ жителите на зона „ Пчелар” в морската столица обясниха, че са подавали сигнали до общината, само че казусът остава неуреден към този момент повече от десетилетие. По думите им не получават подпомагане от институциите или общината. Варненци обявиха, че поради неналичието на имена и номера на улиците в региона се постанова да употребяват личните си коли, с цел да стигнат до най-близкия бул. и да упътят идващите пожарни екипи, коли за спешна помощ или куриерски доставки.
Освен това, с цел да получават публична преписка и битови сметки, локалните употребяват техни остарели адреси или такива на родственици. Също по този начин показват някогашни местопребивавания на персонални документи. Някои от пострадалите подчертаха, че този проблем съществува от 15 година
Жителите на „ Пчелар” обясниха, че няма урегулирана пътна маркировка, която да разрешава безвредното влизане по безименните улици и постоянно се постанова да създадат нарушаване на пътя. А поради окаяното положение на една от улиците в зоната, локалните събират пари и с тях асфалтират улицата.
От Община Варна разкриха, че в зона „ Пчелар” има настояща улична регулация, само че с цел да получат адреси с номер и име на улицата, жителите ще би трябвало да изчакат улична регулация на целия жилищен регион. Процедурата може да отнеме повече от година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР