Над 100 са проведените за месец полицейски операции в цялата

...
Над 100 са проведените за месец полицейски операции в цялата
Коментари Харесай

Купували гласове с опрощаване на дългове и вноски за бързи кредити

„ Над 100 са извършените за месец полицейски интервенции в цялата страна. Резултатите са забележими – както по линия на битовата престъпност, по този начин и по линия на текстовете, свързани с изборното законодателство. Към петък имаме близо 60 досъдебни бързи производства по тези текстове. Около два пъти и половина са досъдебните производства повече спрямо предходните избори към съответния миг. Има над 350 оперативни и очевидни сигнали, които се добиват от разнообразни източници и се ревизират в цялата страна. Кипят и редица логистични мероприятия, свързани с организирането на изборите “, сподели пред БНР основният секретар на МРВ гл. комисар Петър Тодоров.

За пазаруване на един глас се предложили разнообразни форми на стимулиране – директно предоставяне на пари над 100 лв., опрощаване на задължения, опрощаване на вноски по бързи заеми, предоставяне на хранителни артикули, предоставяне на обществена услуга.

„ Купувачите на гласове са контингент, който прави и други типове закононарушения. Те вършат всичко допустимо да не дадат опция да потвърдим незаконната им активност “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР