Над 100 населени места в Северозападната част в страната останаха

...
Над 100 населени места в Северозападната част в страната останаха
Коментари Харесай

Над 100 населени места останаха без ток заради щетите от дъжда, отводняват къщи

Над 100 обитаеми места в Северозападната част в страната останаха без ток нощес от вредите, нанесени от проливните дъждове. Екипите на енергодружеството отстраняват повредите, а работата ще продължи до възобновяване на зареждането.
Още по тематиката
Най-тежка е обстановката в Западна България.

По информация на ЧЕЗ без електрозахранване тази заран са: общините или селища в тях: Брегово, Кула и Ново село в област Видин; общините или обитаеми места в тях: Берковица, Вършец и Чипровци в област Монтана; в област София без ток са в общините Годец, Горна Малина, Драгоман, Костинброд, Своге и Сливница.

В столицата без ток бяха живеещите в " Захарна фабрика ". Проблеми с електрозахранването има също във Враца и Мездра и близките обитаеми места.

Бедствено състояние е оповестено в общините Струмяни и Трън. Река Ерма излезе от коритото си, а в Батановци, поради наводненията се наложи да изтеглят поданици. Река Конска и река Струма също покачиха заплашително равнищата си. В отчасти бедствено състояние са Перник и Радомир. Двойно е увеличено количеството вода, което се изпуска от язовир " Студена ".

Усложнена остава обстановка в селата към София. По река Блато бяха издигнати насипи, а Нови Искър и Мировяне останаха в подготвеност за частична евакуация. Аварийни екипи помагаха на закъсали водачи в северните софийски квартали.

Бедствено състояние разгласи и Костинброд поради проливните дъждове, които наводниха къщи и дворове. Само за няколко час водата съумя да залее улици и дворове в костинбродското село Петърч. Наложи се локалните да оказват помощ на възрастни хора, попаднали в клопката на придошлите води.

Изведнъж заля половината село, както виждате. Тук тъй като сме на високо, почти сме добре. Ако видите откъм гърба в двора, несъмнено равнището тук-там е 2 метра ", съобщи Людмил Зарев, който е гражданин на Петърч.

Язовирите се пълнят. Кризисен щаб координира дейностите за отбрана и оказва помощ на потърпевшите. Тежкото време усложни в допълнение и пътната конюнктура - проходът " Петрохан " остана затворен, натежали от сняг дървета паднаха по пътя сред Пампорово и Смолян и блокираха придвижването.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР