Над 100 нарушения на пътя е извършил дрогираният шофьор, който

...
Над 100 нарушения на пътя е извършил дрогираният шофьор, който
Коментари Харесай

Задържаха за 72 часа дрогирания шофьор след екшъна в КАТ-Пловдив

Над 100 нарушавания на пътя е направил дрогираният водач, който през вчерашния ден катастрофира пред КАТ - Пловдив. Той е бил глобен за разнообразни прегрешения, в това число шофиране след приложимост на алкохол, съобщи Българска национална телевизия.

49-годишният мъж е в ареста и с решение на наблюдаващия прокурор мярката му за задържане към този момент е удължена със 72 часа. Повдигнати са му 3 обвинявания.

Нервен, превъзбуден, несъответстващ мъж - в такова психическо положение се пробва да записва автомобила си в КАТ Пловдив през вчерашния ден следобяд. При направена от чиновниците инспекция излиза наяве, че шофьорската му брошура е отнета преди 7 месеца поради приложимост на алкохол.

Има и условна присъда за нарушаването. С тези учредения служителите на реда стопират водача, който се пробва да си тръгне. Но не съумяват да го убедят да се откаже от желанията си да кара. Той се качва в колата и още веднъж влиза в двора. Свидетели на гневното му каране против коли и хора стават и чиновници и клиенти.

" Страшно беше, караше в насрещното придвижване. Ние имахме работа, той мина през нас - ей оттова в насрещното влезе, беше неприятно. Много хора имаше, тук беше цялостно с хора. Беше рисково доста, не знам по какъв начин се размина. Някакъв заплашителен шанс изкарахме ", сподели Калин Илиев, механически специалист от КАТ-Пловдив.

Екип на пътна полиция съумява да блокира изхода и опита за бягство на дрогирания лидер приключва в бетонни саксии на паркинг пред КАТ.

" През цялото време е крещял, че ще си постави завършек на живота, че не желае да живее, което е несъответстващо държание и служителя на реда, който неколкократно му споделя да излезе от колата и това не се случва, счупва стъклото, изважда го ", изясни Атанас Илиев наблюдаващ прокурор.

От прокуратурата дефинираха дейностите на служителите на реда при задържането като законни и премерени и повдигнаха три обвинявания на арестувания за шофиране след приложимост на опиати, за несъблюдение на полицейско предписание и за безчинство с особена смелост.

" Това е доста забавен лидер с доста дълго досие като извършител, то стартира от 2001 година, като до 2022 до вчерашната дата има 53 акта, връчени и издадени наказателни постановления и 47 фиша ", сподели основен контрольор Йордан Милушев, шеф Пътна полиция КАТ - Пловдив.

Задържаният е дал кръвна проба, изчакват се резултатите, с цел да се посочи и под въздействието на какъв опиат е карал.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР