Над 100 наемници на ЧВК Вагнер, от групата, която се

...
Над 100 наемници на ЧВК Вагнер, от групата, която се
Коментари Харесай

Полша следи над 100 наемници на Вагнер“ в Сувалския коридор

Над 100 наемници на ЧВК " Вагнер " , от групата, която се намира в Беларус, се преместени в региона на Сувалския кулоар - 60-километрова сухопътна територия , която свързва Калининград с Беларус, по границата на Полша с Литва.

Това заяви министър председателят на страната Матеуш Моравецки.

Вероятно наемниците ще бъдат маскирани като беларуски граничари и ще се включат в продвижването на коридорите с незаконни мигранти, посредством които потоци към този момент месеци Беларус се пробва да дестабилизира Полша. Но не е изключено те, (наемниците, бел.ред.) да се опитат да обхванат на територията на Полша, представяйки се за незаконни мигранти , а това основава спомагателен риск, счита Моравецки, представен от Polsat.news.

След установяването на лагери на ЧВК " Вагнер " на територията на Беларус полските управляващи взеха решение на усилят, откакто към този момент направиха това по отношение на мигрантския напън от страна на Беларус.

Вчера полският министър на защитата съобщи за проектите да се близо два пъти - от 172 на 300 000 военни.
 Беларуски бойци и бойци от Обновена
Беларуски бойци и бойци от " Вагнер " край границата с Полша

Провеждат се взаимни военни учения

Миналата година дясното държавно управление на Полша построи за да спре възходящата вълна от неразрешена миграция от Близкия изток и Африка, която съгласно него е за дестабилизиране на Европейски Съюз .

Стотици спомагателни сили на полската гранична защита и военни.

Полша наложи и на граничния с нея съветския град-анклав и административен регион Калининград, пунктовете там са затворени.
 Владимир Путин заплаши Полша и Запада
Владимир Путин заплаши Полша и Запада

Русия ще отговори на всяка една експанзия против Беларус
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР