Над 100 млн. лв. в основни ремонти и кърпежи на

...
Над 100 млн. лв. в основни ремонти и кърпежи на
Коментари Харесай

Абсурд или не: София влага за основни ремонти колкото за кърпене на дупки

Над 100 млн. лева в съществени поправки и кърпежи на улици през актуалната година ще налее Столична община. За първи път София влага идентични средства както в съществени поправки, по този начин и за кърпене на дупки.
През актуалната година кметството подхваща и създаване на нови трасета и разширения на съществуващи, написа Монитор.
Ясни към този момент са и съответните сектори, които ще бъдат с приоритет. Бул. „ Филип Кутев “ ще бъде уголемен, а по „ Тодор Каблешков “ ще се построи нов сектор.
Очакванията са и обграждане на пробива на бул. „ Петър Дертлиев “, а главен ремонт ще има на Източната дъга от Ботевградско шосе до Северната дъга.
Основно ще бъдат ремонтирани и улиците „ Първа българска войска “, „ Кукуш “, „ Николай Коперник “, „ Атанас Узунов “, „ Народно хоро “.
Реконструкция ще претърпят още булевардите „ Асен Йорданов “ и „ България “. Друг основен план, заложен в бюджета, е ремонтът на трамвайния релсов път от Съдебната плата до „ Княжево “, с който ще последва и създаване на линеен парк по бул. „ Македония “.
Морската ни столица Варна пък ще влага 37,9 млн. лева за създаване и ремонт на улици. От тях 25,5 млн. лева са планувани за главен ремонт, реорганизация и създаване на уличната мрежа, 10 млн. лева за кърпежи, а 2,4 млн. лева за улично осветяване. Общината се е насочила към дребните улици в централната част на града, в които постоянно се образуват тапи.
Градът под тепетата Пловдив ще раздаде на районните кметства по 300 хиляди лева за ремонт на улици, тротоари и различен тип финансови разноски, като в тази сума не влизат разноските за заплати и прехрана.
Сред най-спешните планове е завършването на първия стадий от бул. „ Северен “ на стойност 2 млн. лева и пускане на втория, който би трябвало да доближи до Карловско шосе. Ще стартират действителни дейности по пробива „ Модър – Царевец “, чийто план сега се актуализира, оповестяват от кметството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР