Над 100 млн. лева проекти очаква да започне Община Пловдив

...
Над 100 млн. лева проекти очаква да започне Община Пловдив
Коментари Харесай

Пловдив очаква над 130 млн. лева по европрограми през 2024-а, но страхът от 30 млн. корекции стои

Над 100 млн. лв. планове чака да стартира Община Пловдив през тази година по европейски планове. Индикативният лист с нови планове, които се чака да се осъществят от 2024 до 2026 година, е с 13 обекта, като към тях би трябвало да се прибави и санирането на 32 блока с 62 млн. лв..  То е през Плана за възобновяване и резистентност, като през него има  още 10 плана.
Прочетете още
Най-големият от тях е за 20 млн. лв. и е за цялостна реорганизация и реформиране на Дома за остарели хора " Св. Василий Велики ". Ремонтът на 4 учебни заведения също са в листата – за ОУ „ Тодор Каблешков ”, СУ „ Св. Патриарх Евтимий ”, ОУ " Димитър Талев ” и ОУ " Яне Сандански ".

Други  два плана са за енергийна успеваемост на общинската администрация – 1 млн. лв. за постройката пл. „ Стефан Стамболов ” и Партийния дом със 7 млн. лв., като 2 млн. лв. от тях са лично съфинансиране.

30 млн. лв. се чакат по  Оперативна програма „ Околна среда ” – 28 млн. лв. за замяна на старите отоплителни уреди с екологични, както и  2 млн. лв. за зелени ограничения за понижаване на разпрашяването.

Тази година  са и финалните процедури по планове от остарялата оперативна стратегия, като те са за над 150 млн. лв..  Почти всички от тях са приключили, като се чака разплащане по тях.

Миналата година Община Пловдив даде 30 млн. лв. безлихвени заеми, с цел да може да се разплати с компаниите, като през 2024-а чака верифицирането на разноските и възобновяване им в бюджета.   Не е несъмнено обаче, че Община Пловдив ще получи всичките средства, а доста евентуално по редица от тях да има съществени финансови корекции. Те ще станат ясни до лятото, когато се чакат финалните решения на ръководещите органи.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР