Над 100 млн. души са били прогонени от домовете им

...
Над 100 млн. души са били прогонени от домовете им
Коментари Харесай

Повече от 100 млн. души са били прогонени от домовете си по целия свят

Над 100 млн. души са били прогонени от домовете им по целия свят, заяви Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) през днешния ден, базирайки се на нови данни за хората, които са избягали от принуждение, спор, гонене и нарушавания на правата на индивида, цитира BG ON AIR.

Войната в Украйна е един от факторите, които подтикват милиони хора да бягат, показват от организацията към Организация на обединените нации, добавяйки, че продължителният спор тук-там като Етиопия и Демократична република Конго са други фактори зад високия брой.

" Това би трябвало да послужи като сигнал за пробуждане за разрешаване и попречване на разрушителни спорове, преустановяване на преследването и справяне с главните аргументи, които принуждават почтени хора да напущат домовете си ", посочи висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди.

Гранди прикани за дейности за справяне с аргументите за разселването, като уточни, че филантропичната помощ лекува единствено следствията. " За да се обърне тази наклонност, единственият отговор е мирът и стабилността, тъй че почтените хора да не бъдат принудени да избират сред заплаха вкъщи или нестабилно бягство и заточение ", добави той.

Данните на ВКБООН сочат, че броят на наложително разселените хора по света се е нараснал до 90 млн. до края на 2021 година, подбуден от насилието в Етиопия, Буркина Фасо, Мианмар, Нигерия, Афганистан и Демократична република Конго. След нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари над 8 млн. души са били разселени в страната, а повече от 6 млн. бежанци са избягали зад граница.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР