Над 100 миньори от Оброчище може да не получат забавените

...
Над 100 миньори от Оброчище може да не получат забавените
Коментари Харесай

Над 100 миньори от „Оброчище“ може да не получат забавените си заплати

Над 100 миньори от " Оброчище " може да не получат забавените си заплати. Делото по неплатежоспособност на концесионера на мангановата мина край Оброчище може да бъде прекъснато.

Причината е в неизплатени в период средства за развиване на производството от кредиторите, заяви Българска национална телевизия.

На 15 април Добричкият областен съд е приканил кредиторите по делото за неплатежоспособност да предплатят правосъдните си вноски, като най-големият измежду тях е Национална агенция за приходите. До този миг само " Енерго Про " са направили заплащане.

Припомняме, че мангановата мина " Оброчище " е една от четирите в света и най-голямата в Европа. Финансовото й положение от години е несигурно, а Министерството на енергетиката към този момент два пъти краткотрайно приключва пълномощията на концесионера " Евроманган ". Също по този начин, още през февруари служащите на " Евроманган " АД обявиха, че от юли 2018 година не са им изплатени заплатите. Дължимите суми за електрическата енергия на рудника се заплащат със забавяне.

На 11 септември Окръжният съд в Добрич реши делото за оповестяване в неплатежоспособност на мангановата мина Оброчище да продължи в края на октомври. На съвещанието за финален път задължи концесионера на мината край село Църква " Евроманган " АД да показа нужната документи по делото за разкриване на произвеждане по неплатежоспособност. Искането е импортирано поради неизплатени заплати на служащите, както и поради отговорности за доставка на електрическа енергия.

Двата желае се преглеждат в едно произвеждане, откакто Окръжният съд реши, че са налице законовите предпоставки за служебното им сливане. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР