Над 100 милиона лева европейско финансиране за подобряване качеството на

...
Над 100 милиона лева европейско финансиране за подобряване качеството на
Коментари Харесай

България пред риск да загуби 100 млн. лв. евросредства за по-чист въздух

Над 100 милиона лв. европейско финансиране за възстановяване качеството на въздуха в българските общини може да бъдат изгубени, оповестява БНР.

Причината за това е делото, което община Горна Оряховица води против Министерството на околната среда и водите, защото .

Преди две години Горна Оряховица изпадна от утвърдените общини за еврофинансиране за ограничения за усъвършенстване на въздуха.

Общинската администрация твърди, че за Горна Оряховица не е прието, че повече от 70% от замърсяването идва от битовото отопление.
 От Горна Оряховица оферират извънсъдебно съглашение на Министерство на околната среда и водите
От Горна Оряховица оферират извънсъдебно съглашение на Министерство на околната среда и водите

Общината се съди с eкоминистреството за отритнат план за 8 милиона лв.

Общината е изгубила над 7 милиона лв., заради което кметът Добромир Добрев заведе правосъдно дело против Министерство на околната среда и водите, което блокира програмата.

В комисията по околна среда екоминистърът Емил Димитров съобщи, че съгласно него Г орна Оряховица с право оспорва, че не е включена в листата. Той предизвести, че в случай че стартират правосъдни каузи, процедурите стартират изначало, а програмният интервал е завършен, ще загубим 100 милиона лева

Ревизоро предложи като вероятен вид, с цел да не бъдат изгубени парите, да бъдат отпуснати 7 милиона лв. на Горна Оряховица и да се отвори цялата стратегия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР