Над 100 милиона дози ваксинни срещу COVID-19 са поставени в

...
Над 100 милиона дози ваксинни срещу COVID-19 са поставени в
Коментари Харесай

Над 100 милиона дози ваксини срещу COVID-19 са поставени в САЩ

Над 100 милиона дози ваксинни против COVID-19 са сложени в Съединени американски щати, съобщи ДПА. Това стана единствено три месеца след началото на невижданата имунизационна акция против ковид.

По последни данни на американската организация за публичното здраве - Центъра за надзор и предварителна защита на заболяванията, към вчерашния ден са били сложени над 100 милиона дози от трите утвърдени за потребление в Съединени американски щати ваксини.
Снимка: EPA
На над 25 % от пълнолетното население е с сложена най-малко първа доза, а 13,5 на 100 са завършили с имунизирането. Сред най-уязвимата възрастова група, тази на хората над 65 години, 61,1 % са с сложена една доза и 32,4 на 100 - изцяло имунизирани.

По най-нови данни на центъра приблизително дневно на седмична база са били поставяни над 2 млн. дози. В Съединени американски щати живеят към 330 млн. души.
Снимка: EPA
В тирада в четвъртък вечерта американският президент Джо Байдън разгласи, че желае да отстрани по този начин наречените предпочитани групи при имунизирането и всички пълнолетни лица, имащи право на имунизация, да бъдат имунизирани най-късно до 1 май.

Първата ваксина в Съединени американски щати беше сложена на здравна сестра на 14 декември. Тогава президент беше към момента Доналд Тръмп.
Снимка: EPA
Байдън встъпи в служба на 20 януари. Той трансформира битката с коронавирусната пандемия в един от основните си цели и даде обещание, че през първите 100 дни от мандата му, т.е. до края на април, ще бъдат сложени 100 млн. дози. В речта си в четвъртък президентът съобщи, че задачата му ще бъде реализирана до края на другата седмица.

Според статистика на Университета " Джонс Хопкинс " от началото на пандемията в Съединени американски щати са регистрирани към 30 млн. случая на заразяване с ковид. Над 530 000 души са умряли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР