Над 100 милиона дози ваксина срещу коронавируса вече са поставени

...
Над 100 милиона дози ваксина срещу коронавируса вече са поставени
Коментари Харесай

Над 100 милиона дози ваксина срещу Covid-19 са поставени вече по света

Над 100 милиона дози ваксина против ковид към този момент са сложени по света, заяви Франс прес, базирайки се на свое броене, направено въз основа на публични данни.

Откакто акциите по всеобщо имунизиране започнаха при започване на декември, към обяд през днешния ден са били сложени минимум 101 317 005 дози на ваксина в най-малко 77 страни и територии.

На първо място по брой имунизирани на глава от популацията е Израел. Над една трета от жителите на страната (37 процента) към този момент са получили първата доза, а един на всеки петима (21 на сто) и втората нужна за реализиране на имунитет.

Масовото имунизиране е привилегия за богатите страни, отбелязва Агенция Франс Прес. По данни на Световната банка близо две трети от хората, получили най-малко по една доза (65 процента), живеят в развитите страни, чийто дял от популацията на Земята е единствено 16 на 100.

На челни позиции са Англия (9,8 милиона поставени дози, или 13,7 % от жителите), Съединените щати (32,2 милиона дози или 7,9 на сто), Обединените арабски емирства (3,4 милиона дози, без данни за дял от населението) и Сърбия (6,2 % от жителите).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР