Над 100 метални гаражни клетки са премахнати от кв. "Гладно

...
Над 100 метални гаражни клетки са премахнати от кв. "Гладно
Коментари Харесай

Над 100 метални гаражни клетки са премахнати от Гладно поле

Над 100 железни гаражни кафези са отстранени от кв. "Гладно поле " през последните два месеца. Това заяви кметът на регион "Източен " Николай Чунчуков при днешната си обиколка и среща с жители от квартала.

На ул. "Ген. Радко Димитриев " теренът е съвсем разчистен и светна, откри се панорама към най-малко три градинки, които до неотдавна бяха оградени от ламарините на гаражите. Още тази есен със съдействието на Оперативна програма "Градини и паркове " стартира облагородяване на парковете със засаждането на нови дръвчета, шубраци и райграс. Предстои монтирането на спомагателни бройки пейки, отделяне на детски площадки. Ще бъде възобновено осветлението на две от уличните лампи, които до момента са били в два от към този момент демонтираните гаражи.

Според Николай Чунчуков признатата преди дни от Общинския съвет нова разпоредба за паркиране дава опция за контролиране и по-голям ред при автомобилното паркиране. Премахването на два гаража освобождава място за три автомобила. Някои са инсталирани върху зелени площи, които също ще бъдат възобновени. Осигурява се и опция за по-добро поддържане на чистотата. 

Районният кмет особено благодари на шефа на Оперативна програма "Чистота " Иван Стоянов, който незабавно изпраща екипи да почистят и отстранен бетонните основи, останали след гаражите.

Николай Чунчуков обясни на жителите, че съгласно новоприетата общинска разпоредба искащите да имат непокътнато паркомясто пред жилището си против 20 лева месечна такса би трябвало да заявяват това в кметството. За "Гладно поле " досега са постъпили 50 заявки.

"Това ще стане откакто дефинитивно оформим зоните за паркиране, само че е планувано минимум 50 на 100 от новите паркоместа да останат безвъзмездни ", посочи кметът. 

До края на годината той чака да бъдат отстранени всички към 400 гаража в зоната сред ул. "Радко Димитриев ", бул. "Освобождение ", ул. "Лев Толстой " и "Цариградско шосе ". Всички притежатели към този момент са получили вести за непринудено унищожаване на металните кафези. Хората се отнасят с схващане и ежедневно се демонтират по 10-15 гаража.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР