Над 100 лекари и медицински сестри от МОБАЛ Д-р Стефан

...
Над 100 лекари и медицински сестри от МОБАЛ Д-р Стефан
Коментари Харесай

Търновски медици излязоха на протест за повече пари

Над 100 лекари и медицински сестри от МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " във Велико Търново излязоха на митинг в обедната си отмора с искане да бъдат увеличени заплатите им. Парите, които получават медиците, са с по 500 лв. по-малко от главната заплата , заложена в груповия трудов контракт, заяви БНР.

От няколко месеца отвън коронавирус добавката заплатите на медиците в болница внезапно са намалели, има текучество на фрагменти, съобщи ръководителят на синдикалната организация на КНСБ в лечебното заведение и уредник на митинга доктор Мая Попова , представена от националното радио. " Основната лекарска работна заплата за доктор с една компетентност би трябвало да бъде 2000 лв.. В момента за същия е 1037 лв. ", сподели тя.
 КНСБ пази приходите и работните места с митинги в страната
КНСБ пази приходите и работните места с митинги в страната

Началото на протестната акция бе обещано в Триъгълника на властта

Още по-тревожно било ситуацията при медицинските сестри , чиито съществени заплати били като на чистачки, съгласно педиатричната сестра с 43 години трудов стаж Евелина Чапкънова , също представена от БНР. " Моята заплата е 820 лв.. Вземам повече пари за стаж, в сравнение с заплата ", уточни тя.

Месечно МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " получава доходи от здравната каса сред 1,4 и 1,7 милиона лв., а единствено за сегашната съществена работна заплата трябват 1,670 млн. лв. и настояването на медиците за нарастване с най-малко 500 лв. няма по какъв начин да се случи, разяснява изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Красимир Попов , още веднъж представен от медията. " Бюджетът на болничното заведение не може да ги обезпечи ", акцентира той.
 Служебният кабинет подвигна заплатите в Спешна помощ за 3 месеца
Служебният кабинет подвигна заплатите в Спешна помощ за 3 месеца

Лекарите ще получават в допълнение по 600 лв., а медицинските сестри по 350

БНР осведоми също, базирайки се на изявление на зам.-председателя на Федерацията на синдикатите в опазването на здравето Пламен Радославов , че КНСБ има претенции към новия парламент и идващото държавно управление за заплатите на медицит е в страната. " 600 лв. за доктор, 360 лв. за сестра и 120 лв. за санитар до подписване на новия народен рамков контракт за идната година на касата и до бюджет 2023 ", изясни Радославов.
 С нов Колективен трудов контракт покачват заплати на лекари и сестри
С нов Колективен трудов контракт покачват заплати на лекари и сестри

Заплатите на лекарите се подвигат с 800 лева, съгласно документа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР