Над 100 кг хероин на стойност повече от 9,4 млн.

...
Над 100 кг хероин на стойност повече от 9,4 млн.
Коментари Харесай

Митничари откриха над 100 кг хероин в кола с малолетни деца

Над 100 кг хероин на стойност повече от 9,4 млн. лв. разкрили през вчерашния ден при инспекция на лек автомобил митническите чиновници на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево “. По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

На 15 август на пункта дошъл лек автомобил с френска регистрация на път от Турция през България за Франция. В транспортното средство, ръководено от 38-годишен френски жител, пътували брачната половинка му и двете им малолетни деца, както и домашните им любимци - две кучета.

По метода „ разбор на риска “ автомобилът бил селектиран за щателна митническа инспекция. В особено построени тайници в пода на колата, налични след ремонт на седалките, както и на мястото на аварийна гума митничарите разкрили общо 210 пакета, облепени с фолио. 209 от тях съдържали ярко бежово прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на хероин, а веществото от последния пакет - кафяво смолисто вещество, реагирало на хашиш.

Общото количество на конфискувания опиат е 104,940 кг хероин и хашиш с тегло 0,090 кг, на обща стойност 9 445 050 лв..

Предметът на закононарушението е в изключително огромни размери и действието съставлява изключително тежък случай, прецизират от прокуратурата.

С разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково от 17 август 38-годишният мъж е арестуван за период до 72 часа, в границите на които следва да бъде импортирано искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Разследването по случая продължава. Контрабандираните наркотични субстанции и лекият автомобил са конфискувани.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР