Над 100 кг хероин е открит при проверка на автомобил

...
Над 100 кг хероин е открит при проверка на автомобил
Коментари Харесай

Митничари хванаха над 100 кг хероин на Капитан Андреево

Над 100 кг хероин е открит при инспекция на автомобил на граничния пункт " Капитан Андреево ", оповестиха от Агенция " Митници ".

Преди два дни, на 15-и август, на пункта пристигнала кола с френска регистрация,на път от Турция през България за Франция.

В транспортното средство, ръководено от френския жител Х.А., пътували брачната половинка му и двете им малолетни деца, както и домашните им любимци - две кучета.

По метода " разбор на риска " автомобилът е селектиран за щателна митническа инспекция. В особено построени тайници, в пода на колата, налични след ремонт на седалките, както и на мястото на аварийна гума, са открити общо 209 пакета, облепени с фолио и съдържащи бежово прахообразно вещество.

Извършеният на място полеви наркотест посочил, че откритото вещество е хероин.

Общото количество на конфискувания опиат е 104.940 кг, на стойност по цени за потребностите на правосъдната система 9 444 600 лв..

Дрогата и лекият автомобил са конфискувани, а с разпореждане на прокуратурата от през днешния ден Х. А. е арестуван за 72 часа, в границите на които следва да бъде импортирано искане в съда за непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Разследването по случая продължава. По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР