Над 100 кг амфетамини са открити при арестите в Пловдив ...

Над 100 кг амфетамини са открити при арестите в Пловдив

Операция “Бяло“ в Пловдив: 27 дилъри в ареста, над 100 кг амфети за 48 часа

Над 100 кг амфетамини са открити при арестите в Пловдив по време на интервенция " Бяло ", заяви зам. апелативния прокурор Румен Попов. Пред последните 48 часа са докладвани обвинявания на 50 лица на територията на Пловдив и Пазарджик, като 24 от тях са арестувани. По остарели досъдебни производства са осъществени 11 обиска. В Пловдив са арестувани 27 лица - 18 по остарели и 9 по нови досъдебни производства. 
Прочетете още
Единият от задържаните е 17- годишния единадесетокласник, за който TrafficNews заяви. Той е задържан край учебно заведение " Никола Вапцаров ", като е продавал амфетамини по 50 лв. хапчето. 

" Целта на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата е да предотврати разпространието на опиати в учебните заведения. Родителите също би трябвало да бъдат по- деликатни - с какви пари разполагат децата им и защо ги харчат ", разяснява Румен Попов. 

В акцията са включени и инспекции по пътищата  за шофиране под въздействието на дрога. " Ръководството на Апелативна прокуратура се надява тези инспекции да продължат, тъй като е ясно че тази дрога идва отнякъде. Практиката демонстрира, че в множеството случаи се касае не за марихуана, а за синтетична дрога ", съобщи зам. апелативният прокурор.  

През последните два дни на терен работят над 500 чиновници на ОД Министерство на вътрешните работи в осъществяване на задания, сложени от ръководителите на структури. Образувани са 9 производста за държане и разпространяване. Случаите търпят развиване и се документират, добави шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи ст. комисар Васил Костадинов. 

" Акцент в работата ни е работата към образователни заведения и места, където се събират възпитаници. В помощ на полицията са и екипи на Жандармерията. Екипите работят на територията на Столипиново, Шекер махара, в Карлово, Раковски, Стамболийски ", сподели шефът.  

В неделя вечерта TrafficNews отрази началото на интервенция " Бяло " в Пловдив с арести на Карловско шосе, на изхода на града. 

 

Източник: trafficnews.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg