Над 100 жители на великотърновския квартал Дервеня години наред живеят

...
Над 100 жители на великотърновския квартал Дервеня години наред живеят
Коментари Харесай

Жители на великотърновския квартал Дервеня - откъснати от света при дъжд и сняг

Над 100 поданици на великотърновския квартал Дервеня години наред живеят без път. Въпреки, че са в регионалния град, хората са принудени всеки ден да минават през големи дълбоки дупки, които се пълнят с вода при всеки дъжд или сняг. Откъснат от света е и неповторим манастир с вековна история, който се намира в същия квартал.

Велико Търново

В подножието на светата обител се намира квартал „ Дервеня ", където живеят близо 100 души, които всекидневно са принудени да газят през големи кратери, с цел да стигнат до домовете си.
Петко Спасов - гражданин на Велико Търново: „ Къмъни слагаме, клечки, пешеходците да може да прекосяваме. Ей, къде е локвата, като стъпиш на него той се клатушне и краката мокри.! " Йорданка Мянова- гражданин на Велико Търново: „ Даже и таксиметрови коли, не желаят да дойдат. И кола за спешна помощ и тя няма да пристигна.! "
-жена: „ Изключително доста туристи, колоездачи, чужденци на групи, мотористи и всеки се вайка. Това е безусловно безсрамие.! "

Съвсем непроходимо става при всеки дъжд или снеговалеж, както е в този момент. Невъзможен е и достъпа до манастира „ Света Троица ". Историята споделя, че там през 1368 година св. Теодосий Търновски се отдръпнал в пещера в която се влизало по въжена стълба, като е и до през днешния ден. Миряните обаче не могат да стигат до там и светата обител тъне в давност
Петко Спасов - гражданин на Велико Търново: Говорили сме с общината, нямаме средства, не можем да го създадем. Срамота е, европейски град.!
-мъж: „ Подписка правихме, какво ли не правихме, под дърво и камък ходихме.! "

От община Велико Търново отхвърлиха да разясняват планувани ли са средства и следва ли построяването на нов път.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР