Над 100 жители на „Тракия“ получиха всекидневна грижа благодарение на

...
Над 100 жители на „Тракия“ получиха всекидневна грижа благодарение на
Коментари Харесай

Над 100 души с помощ по проекта „По-добър живот в район...

Над 100 поданици на „ Тракия “ получиха всекидневна грижа с помощта на плана „ По-добър живот в регион Тракия “.Това съобщи кметът на региона Костадин Димитров на заключителната конференция във връзка сполучливото осъществяване на обществения план.

Постигнатите цели са в две посоки: от една страна е обезпечена грижа за над 100 души в неравностойно състояние или възрастни хора в неспособност сами да се грижат за себе си; в същото време планът прояви своя обществен резултат, като обезпечи трудова претовареност и приходи за над 30 души, част от които са близки на хора с увреждания, напълно ангажирани с грижа към тях.

Част от предоставените обществени услуги са нови и не толкоз налични до всеобщия консуматор, споделиха консуматори, присъстващи на конференцията. Като образец показаха опцията да се срещат и работят с психолог, да употребяват услугите на рехабилитатор, както и опция за предвижване в град Пловдив с обезпечен от кметството профилиран превоз, което им е дало действителен, свободен достъп до обществения живот.

Кметът на регион „ Тракия “ Костадин Димитров изрази почитание и признателност към чиновниците, които са помагали на хората в потребност за всекидневните им потребности, свързани с хигиена, хранене, подготвяне на храна, поддържане на хигиена в жилището, както и на тези чиновници, които са съдействали за възобновяване обществения живот на потребителите посредством визити на паркове, клубове на пенсионера, лечебни заведения и други

„ Проектът има обществен и стопански резултат. С него постигнахме усъвършенствано качество на живот на хората с увреждания и съграждани над 65-годишна възраст, като се постарахме и да бъде преодоляно тяхното обществено изключване и беднотия “, съобщи още Костадин Димитров. /Марица.бг
тагове помощ по-добър живот тракия
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР