Над 100 жители на руския град Белгород бяха евакуирани в

...
Над 100 жители на руския град Белгород бяха евакуирани в
Коментари Харесай

Евакуираха над стотина жители на Белгород

Над 100 поданици на съветския град Белгород бяха евакуирани в регион, който е по-отдалечен от границата с Украйна.

" Посрещнахме първите поданици на Белгород, които взеха решение да се реалокират на най-безопасното място. Над 100 души са подслонени във времени центрове за настаняване ", написа в " Телеграм " Андрей Чесноков, началник на Староосколския градски регион, който е ситуиран на към 115 км от Белгород.

Местните управляващи оповестиха на 30 декември, че при украински офанзиви против Белгород на 30 декември са били убити 25 души. Въздушните набези с ракети и дронове продължиха и тази седмица.

Същевременно през днешния ден Русия отбелязва православната Коледа. Руското министерство на защитата заяви, че боен духовник е прoвел свещенодействие на фронтовата линия както през днешния ден, по този начин и на Бъдни вечер.

Снощи съветският президент Владимир Путин се срещна в резиденцията си в Ново Огарьово със фамилиите на съветски военни, убити в боеве в Украйна.

Военновъздушни сили на Украйна през днешния ден обявиха, че през последната нощ системите им за противовъздушна защита са свалили 21 от общо 28 съветски дрона, атакували страната. Русия е изстреляла против Украйна и три противовъздушни ракети.

Южният украински град Херсон през днешния ден е бил подложен на многочислени артилерийски удари от окупирани от Русия територии в Херсонска област, оповестиха локалните управляващи. Ръководителят на военната администрация на град Херсон Роман Мрочко съобщи, че при офанзивите са починали двама души, а други са били ранени.
ТЕМА преди 4 часа 1053 преди 7 часа 1783 преди 9 часа 2162
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР