Над 100 хиляди лева за тоалети е похарчила Десислава Радева

...
Над 100 хиляди лева за тоалети е похарчила Десислава Радева
Коментари Харесай

САМО В ПИК И РЕТРО: Ген. Деси пръсна 100 бона за тоалети

Над 100 хиляди лв. за тоалети е похарчила Десислава Радева за 5-те години, в които се подвизава като първа дама на България. Проста сметка, направена по цените на роклите и костюмите, с които брачната половинка на Румен Радев се е появявала по публични събития в границите на мандата му, демонстрира, че сумата от 100 бона се равнява на над 270 минимални пенсии, или парите, които един пенсионер получава за 22 години, в случай че доживее толкоз след пенсия.

В тази сума не влизат всички облекла, които Ген. Деси е пазарувала за всекидневието си или пък не е облякла на обществено място, както и аксесоарите, дамските чанти, обувки и разноските за коафьор, гримьор и маникюр, които са наложителна част от подготовката ѝ за всяка изява под светлините на прожекторите. Безспорно най-скъпите тоалети в дрешника на първата дама си остават тези, ушити от нейната обичана дизайнерка Невена Николова, с която преустановиха другарството и работните си връзки в последните месеци заради несходство в характерите. За 5-те години тя ѝ сътвори общо 9 рокли и един костюм, някои от които Радева облече по повече от един път, откакто цените им лъснаха нескрито. Най-скъпите измежду тях си остават балните рокли, с които първата дама дефилира в Япония по случай интронизацията на новия император Нарухито. Двата сини тоалета костват по 10 хиляди лв. всеки. Цените на останалите шедьоври на Невена, направени за Десислава, варират сред 4 и 8 хиляди лв., вижда се от уеб страницата на дизайнерката от Лондон. Само с една от роклите президентшата склони да се раздели и я разгласи за обмен в благотворителен търг в поддръжка на дъщерята на поетесата Маргарита Петкова – Надежда, която умря от онкологично заболяване.
свързани новини289475на 27.08.2021164373на 20.12.2020
Радева години наред се глези и с шопинг от бутиците до постройката на президентството, благосъстоятелност на бизнес дамата и нейна приятелка Илиана Алипиева. Оттам Деси най-често излизаше с торби, цялостни с покупки на марката „ Макс Мара “. От тях тя има редица рокли, гащеризони, палта, поли, ризи и аксесоари, чиито цени варират от 1000 до 3000 лв. за брой. Първоначално дамата на Румен Радев бе залитнала по по-ексцентричните дизайнерски къщи, като „ Долче и Габана “ и „ Гучи “. След като два пъти се появи с техни модели за по над 2 хиляди лв., бе порицана и се пренасочи към по-класическите и стилни дрехи на „ Макс Мара “, които обаче по никакъв начин не отстъпват по цени.

Десислава Радева постоянно е подчертавала, че покрива разноските по външния си тип с персонални средства. Тъй като тя не получава заплата, въпреки да има мним контракт към сдружението си „ Живата вода на България “, с цел да ѝ вървят пенсионни и здравни осигуровки, употребила средствата на президента. Заплатата на Радев по време на мандата му варираше сред 9 и 14 хиляди лв. месечно, които стигали на първата дама да задоволява поривите на суетата си. Двамата със брачна половинка ѝ нямаха съвсем никакви разноски, защото битовите сметки на държавната вила „ Калина “, където живеят, транспортът и защитата от НСО, както и визитите им в чужбина се поемат все от държавната хазна.



Някои от най-известните и скъпарски тоалети на първата дама
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР