Над 100 хил. български шофьори може да останат без работа,

...
Над 100 хил. български шофьори може да останат без работа,
Коментари Харесай

Голяма тесла: Нова директива на ЕК оставя над 100 000 български шофьори на камиони без работа

Над 100 хиляди български водачи може да останат без работа, настояват от сектора. Превозвачи от цялата страна се събират в София на 23 март, с цел да търсят подпомагане от страната. Притеснението е обвързвано с инструкция на Европейска комисия, която следва да се одобри, написа " Труд ".

Промяната планува на всеки три седмици българските водачи от Европа да се прибират у нас. На процедура камионите стопират да работят, а превозвачите не могат да изпълнят договорите си. “Ако това стане, банкрутираме, а хиляди водачи остават без работа ”, съобщи Петко Ангелов от Камарата на автомобилните превозвачи в България. 70 хиляди са българските камиони, които возят артикули в Европа.

Големите страни в Европейски Съюз се опасяват, че българските, полските, унгарските и румънските камиони вземат дял от пазара им. Най-много за приемане на новата регулация настояват Германия и Франция. Родните превозвачи обмислят митинги и упорстват българското държавно управление да се възползва от европредседателството и да сложи остро въпроса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР