Над 100 фермери протестират за втори пореден ден на митницата

...
Над 100 фермери протестират за втори пореден ден на митницата
Коментари Харесай

Български фермери блокираха границата с Румъния, разляха мляко от цистерни

Над 100 фермери стачкуват за втори следващ ден на митницата Гюргево - Русе. Производителите разляха млякото от цистерните и заплашиха да блокират границата с Румъния. 

И през вчерашния ден границата беше блокирана, а колоните от ТИР-ове, които към този момент не можеха да се движат, доближиха няколко километра. 

Полицейските патрули насочваха хората по заобиколни пътища. Български протестиращи се включиха в сходни акции в Европа, които не стопират към този момент дни наред.

Те споделят, че са недоволни от нарасналите налози върху продукцията им и обстоятелството, че зърното от Украйна идва на ниски цени. По този метод те са принудени да продават под пазарната цена, което доста понижава облагите им, оповестява Bulgaria ON AIR.

Фермерите обявиха, че няма да се откажат от митингите, до момента в който държавното управление не откри решение на техните претенции. Във вторник българските фермери блокираха митница Гюргево. Това докара до километрични опашки от камиони, които по-късно чакаха над три часа, с цел да преминат в България.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР