Над 100 души са загинали в пожар, избухнал по време

...
Над 100 души са загинали в пожар, избухнал по време
Коментари Харесай

Над 100 души загинаха при пожар по време на сватба в Ирак

Над 100 души са починали в пожар, избухнал по време на сватбено празненство в Северен Ирак , заяви Ройтерс в сряда. Пострадалите са минимум 150.

Пожарът е избухнал в северната провинция Ниневия през вечерта на 26 септември . Според държавните медии той е обхванал огромна тържествена зала, откакто са били изстреляни фойерверки.

" Видяхме огъня да излиза от залата. Тези, които съумяха, се измъкнаха, останалите бяха заклещени ", сподели 34-годишен мъж, който се избавил.

В сряда иракските органи за гражданска отбрана оповестиха, че по предварителна информация за пожара евентуално са отговорни точно фойерверките, които са били изстреляни като част от тържеството.

Те прибавиха, че обстановката се е влошила от " отделянето на токсични газове, свързани с горенето на панелите ", от които е била построена залата.

" Пожарът е предизвикал рухване на някои елементи от тавана заради потреблението на мощно запалими, евтини строителни материали ", заяви осведомителна организация Агенция Франс Прес. Това е асъдействало за бързото сриване на залата.

Представител на здравната дирекция в Ниневия заяви и че двамата младоженци са починали при пожара. Освен това 50 души са в сериозно положение.

Според формалните изказвания федералните иракски управляващи и полуавтономният иракски район Кюрдистан са изпратили на мястото коли за спешна помощ и медицински екипи.

Министър-председателят на Ирак към този момент е разпоредил следствие на пожара.

Той също по този начин е изискал от чиновниците на министерствата на вътрешните работи и на опазването на здравето да активизират всички старания за оказване на помощ на засегнатите от пожара.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР