Над 100 души са задържани в центъра на Атина за

...
Над 100 души са задържани в центъра на Атина за
Коментари Харесай

Над 100 души са задържани при забранен протест в Гърция

Над 100 души са арестувани в центъра на Атина за присъединяване в неразрешени демонстрации във връзка годишнината от гибелта на 15-годишен юноша при конфликт с полицията през 2008 година, съобщи БНР,

Вчера гръцките управляващи не разрешиха обичайните прояви на този ден поради ограниченията против ковид.

Уточнява се, че 60 от арестите са били осъществени в квартала, където постоянно се събират анархисти и където младежът беше прострелян.

Въпреки възбраната и полицейската обсада на квартал " Екзархия " в Атина, стотици студенти, деятели на леви партии и анархисти се пробваха да стачкуват. Над 100 души бяха задържани за нарушаване на ограничаващите ограничения за ковид.

Студенти организираха демонстрации и в други гръцки градове. На остров Крит - след предизвестие за настояща възбрана, полицията употребява сълзотворен газ против студентите.

В Патра и Солун стачкуващите бяха посрещнати от кордони служители на реда, като още веднъж се сътвори напрежение, последвано от арести на част от стачкуващите.

Активисти на младежката организация на комунистическата партия скандираха лозунги против държавното управление , като носеха транспарант с надпис: " Хиляди са действителните жертви на пандемията, мизерията, безработицата и глада ".

По разпореждане на полицията метрото в Атина не стопира на станции наоколо до митингите, с цел да се попречи на събирането на хора.

Полицаят, който преди 12 години простреля 15-годишния Александрос Григоропулос е в пандиза с доживотна присъда, само че за стачкуващите днешната дата е мотив да изразят недоволството си от политиката на настоящото държавно управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР