Над 100 души са протестирали днес в село Варвара на

...
Над 100 души са протестирали днес в село Варвара на
Коментари Харесай

Жители на село Варвара протестираха срещу общинския кмет

Над 100 души са протестирали през днешния ден в село Варвара на пътя Пазарджик – Велинград против ръководството на кмета на община Септември Марин Рачев. Жителите на селото упорстват за проверка на всички публични поръчки, осъществени по времe на мандата му.

Протестиращите са пресичали на групи пешеходните пътеки и по този начин са блокирали придвижването. Протестът е траял към половин час и докара до формиране на няколкокилометрови опашки от коли и камиони по пътя.

" Искаме цялостна инспекция на всички публични поръчки на кмета Марин Рачев от Сметната палата и организация " Държавна финансова ревизия ". Искаме инспекция и на всички финансови средства, които са разходвани без публични поръчки по разнообразни контракти. Настояваме да знаем на какъв принцип се разпределят финансите сред обитаемоте места в общината, за какво някои получават повече, други - по-малко, а някои - никакви пари. Питаме по какъв начин стават назначенията и уволненията в общината ", разгласи настояванията на протестиращите Николай Баташки, член на инициативния комитет " Да спасим Община Септември ".


© протестиращи жители

По думите на Баташки, представен от организация " Фокус " митингите са против опитите на кмета Рачев " да унищожи туризма в региона ". Според жителите посредством административен напън кметът се пробва да ограничи потреблението на един от най-важните туристически запаси в региона – минералната вода.

Хората не са съгласни със седемкратното увеличение на таксата за водопреноса – до 3.60 лв. на куб. метър. Според тях това ще докара до фрапантен скок в цената на туристическите услуги, което ще ги направи неконкурентни с други райони в страната, където водопреносът е в пъти по-евтин. Общественото неодобрение е подбудено и заради отвод на кмета да се вземат редица решения от локално значение след извършен разговор и осведоменост на популацията, изяснява още Баташки


© протестиращи жители

Кметът на с. Варвара Николай Николов, който също застана зад настояванията на Инициативния комитет, сподели, че митингите ще продължат несигурно време, ще бъде направена подписка с настояванията на хората и при положение, че не бъдат задоволени, село Варвара ще изиска административно обособяване от Община Септември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР