Над 100 души са били убити при удари през нощта

...
Над 100 души са били убити при удари през нощта
Коментари Харесай

Над 100 души са убити през нощта в Газа

Над 100 души са били убити при удари през нощта в Газа, до момента в който шефът на шпионажа на Израел беше в Париж за договаряния за " деблокиране " на напредъка към помирение и връщане на заложници, държани от палестински екстремисти. Преговорите в Париж идват, откакто проектът за следвоенна Газа, оголен от израелския министър председател Бенямин Нетаняху, провокира рецензии от основния съдружник на Съединени американски щати и беше отритнат от палестинската власт и " Хамас " в петък.

Преговорите се организират и в миг, когато страховете за цивилните на територията се задълбочават, като Организация на обединените нации предизвестява за възходящ риск от апетит, а главният ѝ орган за помощ за палестинците, UNWRA, декларира, че жителите на Газа са " в изключителна заплаха, до момента в който светът ги следи ".

Обезумели поданици на Газа се редяха на опашки за храна в разрушения север в петък и проведоха митинг, заклеймявайки изискванията им на живот.

" Вижте, ние се караме между тях за ориз ", сподели жителят на Джабалия Ахмад Атеф Сафи.

" Нямаме вода, нямаме брашно и сме доста изтощени от апетит. Гърбовете и очите ни болят от огъня и дима ", съобщи съгражданинът на Джабалия Ум Уайди Салха.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР