Над 100 души са били арестувани на протестите и безредиците

...
Над 100 души са били арестувани на протестите и безредиците
Коментари Харесай

Протести и безредици в Брюксел, над 100 арестувани

Над 100 души са били задържани на митингите и безредиците в белгийската столица Брюксел. До конфликтите се стигна поради гибелта на задържан от полицията афроамериканки юноша, а в " екшъна " попадна и колата на краля на Белгия, оповестява Българска национална телевизия.
Още по тематиката
Около 500 души стачкуваха и през вчерашния ден следобяд в Брюксел, а вечерта напрежението се увеличи. Протестиращите възпламениха полицейско ръководство и няколко полицейски коли, а униформените използваха водни струи против тях.

 Снимки: АР/БТА

" Ако Ибрахима не беше негър, щеше към момента да е жив ", сподели юристът на околните на 23-годишния юноша, който предходната седмица умря, откакто беше арестуван от полицията.



Той е бил задържан, откакто се опитал да избяга от полицейска инспекция. В ареста изпадал в безсъзнание. Откаран е в болничното заведение, където умира. Според юриста аутопсията е посочила, че младежът е умрял от сърдечен удар, имал е сърдечни проблеми.

" Полицаите упрекват жертвата, с цел да оправдаят личните си дейности. Те разгласяват информация, която нямат право да огласяват, и се пробват да го очернят ", разяснява юрист Алексис де Сваеф.

" Искаме правораздаване, чакаме следствие. Той в никакъв случай не е имал проблеми, беше просто младо момче, не е имал проблеми с приятелите си или съседите ", съобщи Амаду Диало, другар на фамилията.

В момента се води следствие за непредумишлено ликвидиране, с цел да се откри дали има връзка сред дейностите на служителите на реда и гибелта на младежа.

Вътрешният министър на Белгия сподели, че към този момент няма данни за непозволени дейности от страна на полицията.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР