Над 100 души бяха арестувани след безредици и плячкосване в

...
Над 100 души бяха арестувани след безредици и плячкосване в
Коментари Харесай

Безредици и стрелба в Чикаго: Над 100 арестувани и 13 ранени полицаи

Над 100 души бяха задържани след вълнения и разграбване в Чикаго, при които бяха ранени 13 служители на реда и бяха нанесени вреди на обекти в разнообразни елементи на града, съобщи „ Асошиейтед прес “, като се базира на органите на реда.

Началникът на градската полиция Дейвид Браун сподели, че това " не е бил проведен митинг ", а " чиста престъпност ". В един миг е имало пукотевица по чиновниците на реда, които са отвърнали на огъня. Очаква се в централната част на Чикаго да има засилено полицейско наличие до второ разпореждане, съобщи той.

Стотици хора чупиха витрини, разграбваха магазини и влязоха в конфликти с полицията рано през днешния ден в Чикаго. Безредиците избухнаха в комерсиалния регион " Магнифисънт майл " и на други места в града.
Снимка: Ройтерс
Все още не е ясна повода за размириците, почнали малко след среднощ. В региона на " Магнифисънт майл " обаче са видяни графити с антиполицейско наличие.

Кметът Лори Лайтфут дефинира случилото се като " тежко незаконно държание ". " Това беше нахлуване против нашия град ", сподели тя.
В Чикаго ситуацията е спокойна след гибелта на Джордж Флойд Спорадични и дребни към този момент са митингите в американския град
По думите й градът е задействал стратегия за отбрана на кварталите, която ще бъде в действие " в околните дни, до момента в който не стане ясно, че кварталите ни са в сигурност ".

Много от разграбените търговски обекти бяха възобновили работа неотдавна, откакто по-рано в Чикаго имаше безредици, избухнали след митинги против гибелта на чернокожия американец Джордж Флойд при арест в Минеаполис.
Снимка: Ройтерс
Няколко часа преди безредиците десетки хора влязоха в борба с полицията, откакто чиновници на реда простреляха през вчерашния ден човек в чикагския квартал " Ингълуд ".

Движението на влакове и рейсове в центъра на града беше краткотрайно спряно по искане на чиновници, отговарящи за публичната сигурност, съобщи локалната компания за публичен превоз. Вдигнати бяха мостове над река Чикаго, с цел да не се допусне пътуването към и от центъра на града.

В Чикаго, сходно на други американски градове, имаше безредици след гибелта на Джордж Флойд. Заради избухналото около митингите принуждение централният бизнес регион и комерсиалните зони на града бяха затворени за няколко дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР