Над 100 добри практики, видеоуроци и презентации в помощ на

...
Над 100 добри практики, видеоуроци и презентации в помощ на
Коментари Харесай

МОН публикува помощни материали за онлайн обучението

Над 100 положителни практики, видеоуроци и презентации в помощ на образованието от разстояние в електронна среда (ОРЕС) са налични на платформата на Министерството на образованието и науката (МОН). Те са създадени от учители през последните две години, оповестяват от МОН.

Идеята на МОН е да събере на едно място разнородни запаси, основани от преподавателите в процеса на онлайн образование, за могат техни сътрудници, родители и възпитаници да ги употребяват в своята работа.

В са включени линкове към потребни материали, които към този момент са оповестени на други места. Освен това МОН събира нови оферти, показани от създателите им под формата на презентации и/или видеоклипове. Първите от тях са налични в рубриката „ Добри практики в подтекста на образованието от разстояние в електронна среда “. На същото място от време на време ще се прибавят още положителни практики.

Материалите са разграничени в пет тематични области: повишение ангажираността и мотивацията на учениците при образование от разстояние в електронна среда; атрактивни форми за показване на проучвания материал при онлайн занятия; поддръжка на възпитаници с ниски резултати; е-обучение за учениците със специфични просветителни потребности; ефикасна организация на работата в онлайн среда на равнище учебно заведение или детска градина.

Отделно от това МОН разгласява видеоуроци за разнообразни класове и по разнообразни предмети, както и други положителни практики.

Електронната банка с запаси ще продължи да се обогатява с положителни практики през цялата образователна година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР