Над 100 деца от СУ Паисий Хилендарски“ във Върбица и

...
Над 100 деца от СУ Паисий Хилендарски“ във Върбица и
Коментари Харесай

Ученици и горски залесяваха във Върбица

Над 100 деца от СУ „ Паисий Хилендарски “ във Върбица и ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ в село Бяла река се включиха в залесяване, проведено от ДГС-Върбица във връзка Седмицата на гората. 20 широколистни и иглолистни фиданки, отгледани в разсадника на стопанството, ще красят от през днешния ден зелените площи на двете школа.

Лесовъдите са избрали дървета от типа конски кестен, с цел да обезпечат повече хладина в зоните за отдих, където учениците прекарват част от времето си.

Специално за празника на гората преподавателите от СУ „ Паисий Хилендарски “ са организирали конкурс за рисунка и урок по залесяване за възпитаници от всички възрасти. Децата, които вземат участие в деянията са част от клуба „ Сръчни ръце “. Лесовъдите от стопанството обясниха на учениците за какво кореновата шийка не би трябвало да остава над почвата, по какъв начин би трябвало да се уплътнят коренчетата на дръвчето, с цел да не остане въздух и какви грижи би трябвало да се поставят за фиданките през идващите години.

През идната седмица чиновници на ДГС-Върбица ще почистят всички чешми и рампи по пътя от хижа „ Върбишки проход “ до Кота 1008  и основния път сред селата Тушовица и Риш. Ще бъдат събрани и изхвърлените боклуци в ябълковата градина в Тушовица и в отдел 209 в.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР