Над 100 деца от 6 до 10 години направиха днес

...
Над 100 деца от 6 до 10 години направиха днес
Коментари Харесай

БФСки даде възможност на над 100 деца да направят първите си скокове

Над 100 деца от 6 до 10 години направиха през днешния ден в София първите си ски скокове на мобилната шанца, обезпечена от Българската федерация по ски (БФСки).

Централата се включи и в осмото издание на Европейската седмица на спорта пред Националния замък на културата в столицата, като промотира активността си и обезпечи незабравими страсти на децата и родителите им. Инициатива е на Европейската комисия за поощряване на спорта и физическата интензивност на жителите на страните от Европейския съюз.

Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, което извършва план за отбелязване на Европейската седмица на спорта на национално равнище. Той се осъществя с финансиране по Програма „ Еразъм + “ на Европейския съюз. На пространството в спортното населено място Beactive БФСки обезпечи неповторими страсти на малчуганите.

Голямата звезда на зимните спортове в България Алберт Попов също поддържа самодейността. Повече от час скиорът беседва с децата, даде подписи и направи фотоси с искащите. Всички почитатели на зимните спортове можеха да беседват и с вицепрезидента на БФСки Георги Бобев и шефа на стартовете за Световната купа в Банско Виктор Гичев.

Утре шанцата ще бъде в Самоков, където с поддръжката на мествата община и БФСки всички искащи деца от 6 до 10 години ще могат да създадат първи стъпки в ски скока.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР