Над 100 депутати от Европейския парламент се обърнаха с отворено

...
Над 100 депутати от Европейския парламент се обърнаха с отворено
Коментари Харесай

Над 100 евродепутати обединиха усилия срещу Brexit

Над 100 депутати от Европейския парламент се обърнаха с отворено писмо към жителите на Англия, с което ги приканват да се откажат от Brexit, съобщи Deutsche welle.
" Заради бъдещите генерации ви молим да преосмислите излизането от Европейски Съюз ", се споделя в плана на посланието, представено от медийната група Funke Mediengruppe.
Предстои то да бъде оповестено във Англия директно преди вота по Brexit в английския парламент.
Евродепутатите твърдят, че при анулация на решението за овакантяване на Европейски Съюз, те са подготвени да си партнират с британците за " реформиране и възстановяване на Европейски Съюз ".
" Искаме да изпратим сигнал към народа, също и към Камарата на общините и да им кажем: в случай че британците решат да останат, това ще бъде посрещнато с наслада ", разяснява евродепутатът от ХДС Петер Лизе, който е измежду подписалите посланието.
Британският министър председател Тереза Мей предизвести, че в случай че депутатите не поддържат договорката й за Brexit, последствията ще бъдат пагубни за Обединеното кралство. Това се случва преди основното гласоподаване в Народното събрание, което се чака тя да загуби, защото доста представители на нейната партия и на други обединения са срещу проекта, контрактуван с Европейски Съюз.
В петък от външното министерство разясниха, че Brexit, плануван за 29 март, може да се отсрочи или да не се състои, в случай че договорката на Мей бъде отхвърлена. Reuters написа, че разбунтували се депутати възнамеряват да обединят сили, с цел да прекратят или забавят излизането от съюза. Очертаващият се Brexit блокаж накара някои министри да спекулират, че няма метод Англия да бъде подготвена за напускането на 29 март и че Мей ще би трябвало да изиска удължение на процеса.
В изявление за Военновъздушни сили лейбърсткият водач Джеръми Корбин декларира, че разновидността за овакантяване на Европейски Съюз без договорка ще бъде " драматичен " и той би предпочел да бъде реализирано съглашение, вместо да се организира втори референдум. Корбин също по този начин показва, че ще внесе избор на съмнение против държавното управление " скоро ", в случай че договорката на Тереза Мей бъде отхвърлена от Народното събрание във вторник, както се чака. По думите му, в случай че се стигне до избори и неговата партия завоюва, ще се наложи Brexit да бъде отсрочен, до момента в който се контракти нова договорка с Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР