Над 100 дървета ще бъдат премахнати при ремонта на Дондуковата

...
Над 100 дървета ще бъдат премахнати при ремонта на Дондуковата
Коментари Харесай

Премахват 100 дървета при ремонта на Дондуковата градина, граждани и властта обсъждат промените

Над 100 дървета ще бъдат отстранени при ремонта на Дондуковата градина и на тяхно място ще им ново залесяване. Това съобщи  ландшафтният проектант Станимир Шаламанов от екипа, който управлява рекострукцията на обекта. 
Прочетете още
" Налага се унищожаване на тази растителност, която е болна, не е перспективна. В интерес на истината ще паднат над 100 дървета. Трябва да ги премахнем, тъй като са рискови. Проектантският екип ще реши какви дървета да засади на тяхно място, тъй че тези пространства, които ще се оголят да се зпълнят с нова растителност ", каза Шаламанов в изявление за Радио Пловдив.

Довечера, по повод санитарното положение на растителността в затворената към този момент за реорганизация градина, ще се организира среща-дискусия сред жители, ландшафтните архитекти Станимир Шаламанов, Владимир Маринов и Славка Цочева, шефът на Оперативна програма „ Градини и паркове “ Веселин Козарев и представители на управлението на регион „ Централен “.

Могат да участват всички заинтересувани жители. Присъстващите ще бъдат осведомени със положението на дълготрайната дървесна растителност.  Срещата е от 18 часа постройката на кметството на регион „ Централен “ на ул. „ Христо Г. Данов “ №39. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР