Над 100 българи бяха блокирани умишлено на границата ни със

...
Над 100 българи бяха блокирани умишлено на границата ни със
Коментари Харесай

Бивш депутат от Възраждане за ситуацията на границата с РСМ: Когато казах кой съм, получих три удара в главата

" Над 100 българи бяха блокирани съзнателно на границата ни със Северна Македония. Те стояха 5-6 часа на негативни температури. Те не бяха позволени да преминат, до момента в който в противоположната посока – коли излизащи, от Северна Македония, прекосяваха. Обяснението за неналичието на ток е безусловно несериозно “.

Това разяснява пред bTV Ангел Георгиев - някогашни народен представител от " Възраждане “, някогашен зам.-председател на комисията по външна политика и сегашен началник на парламентарната асамблея на процеса за съдействие в Югоизточна Европа. Казва, че е тръгнал към Скопие като жител, с цел да уважи паметта на Гоце Делчев.

" Бяха пуснати няколко автомобила, на един от тях незабавно беше отворен багажника, а българин беше вкаран в ГКПП-то. Ние се притеснихме за него и започнахме да снимаме. Започнахме да задаваме въпроси – за какво вкарват този човек вътре, какво е нарушил. Тогава македонските гранични служители на реда започнаха да ни бият и да ни удрят – извън под козирката, нахлуване вътре и в самите здания. Отправяха ни закани и заплашваха, че ще ни скършат като кучета. Удариха ме и в носа, и в окото, в крайници, в таза “, уточни Георгиев.

" Когато споделих, че съм депутат, получих три удара в главата. След това стопираха да ни бият и ни отхвърлиха всевъзможни телефонни диалози. Не можех да се свържа нито с доктор, нито с юрист “, изясни още той.

" По никакъв метод не сме предизвиквали служителите на реда, не сме ги обиждали. Два часа по-рано имаше българин, който ги предизвикваше. Но от наша страна не е имало нито физическа, нито вербална експанзия. След това ни сложиха белезници и ни закараха до съда в Крива паланка. Там имаше доста фарсов развой, който завърши за няколко часа. Осъдени сме за обиди, които не сме изричали, и за снимането на видео. Платихме санкции от по 300 евро, без да сме получили никакви документи “, сподели Ангел Георгиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР