Над 100 активности за деца и възрастни, мега концерти и

...
Над 100 активности за деца и възрастни, мега концерти и
Коментари Харесай

30 000 души се забавляваха на първото издание на SOFIA SPARK FEST

Над 100 интензивности за деца и възрастни, мега концерти и просветителни работилници на най-големия безвъзмезден фестивал на София

30 000 души се забавляваха, пяха, танцуваха, посетиха просветителни работилници, спортуваха и се любуваха на кулинарни изкушени през трите дни на първото издание на най-големия безпллатен фестивал на София SOFIA SPARK FEST . На 15, 16 и 17 септември на огромната поляна в Южен парк се трансформира в едно от най-одухотворените и забавни места в столицата, където над 100 интензивности, подкрепени от слънчевото време, направиха по този начин, че всички посетители на празника да се усещат добре.

Първият ден на фестивала и първи образователен ден посрещнаха учениците след старта на образователната им година с вълнуващи срещи с техните идоли. В самодейността „ Spark idol “се включи лекоатлетката и олимпийска медалистка Мирела Демирева , чиито триумфи и персонален образец въодушевиха младежите, че всичко е допустимо.

През деня посетители от всички възрасти се любуваха на занимания като Bubble football, занимания по Street и Breakdance , галерия с 50 арт фотографии на „ People of Sofia “. Следобед музикалната сцена бе открита от певицата и водеща на фестивала Йоанна Драгнева, която изпя за първи път онлайн най-новия си денс сингъл – парчето „ Baby ”. Заедно с нея водещ на сцената беше и Митко Павлов , който презентира още една музикална премиера – дебютната авторска ария на Дара Екимова – „ Луд ли си “ . На залез слънце поляната се извърши от гласовете на надарените финалисти от „ Гласът на България “. Явор Велчев, Яна Сабанова, Деа Майсторска, Никола Константинов и Радко Петков възпламениха вечерната искра на положителното въодушевление, а любимката на феновате Сара Сюзет пя за първи път в дует със своя наставник Поли Генова . Поли беше хедлайнерът на вечерта и накара публиката да танцува и пее дружно с нея.

На идната заран Поли и водещият на мегапродукцията „ Фермата “ по bTV Андрей Арнаудов дадоха старт на почистването на Южния парк, което е част от най-голямата доброволческа самодейност у нас – „ Да почистим България “ на bTV Media Group .

През целия съботен ден гостите на фестивала спортуваха с професионални инструктури и международни първенци в над 10 от най-актуалните спортни интензивности, измежду които класическа, виняса и ащанга йога, българскa торба, тренировки по канго джъмп, freestyler, go5, бойни въжета и доста други.

В събота вечер Белослава, Миленита и Рут Колева повишиха градуса на настроението и озвучиха целия парк с нежните си гласове в неповторим унисон. Позитивните страсти и положителното въодушевление не пуснаха аудитория дълго време след края на концерта им.

В неделя, на празника на София, програмата на фестивала предложи още спортн и просветителни интензивности за най-малките.  Специално за SOFIA SPARK FEST бе построена спортна площадка за деца, където квалифицираните инструктори от „ Little gym “ демонстрираха извършения, които оказват помощ на децата да развият съществени физически умения, възприятие за съгласуваност и надзор над личното тяло. Всички запалени дребни кулинари и техните родители пък се включиха в работилницата на „ Малкият готвач “, където сготвиха бързи, лесни и здравословни менюта за учебния обяд. В края на неделния ден децата рисуваха и създаваха приказни истории дружно с обичаната си актриса Мая Бежанска .

Уикендът на SOFIA SPARK FEST завърши с „ Пощенска кутия за приказки “. В обичания на всички формат се включиха известни персони, измежду които актьорите Биляна Петринска, Пламен Манасиев, Мая Бежанска, Алиса Атанасова , оперната певица и блогър Мила Михова и доста други. Те прочетоха най-хубавите разкази на тематика „ Без боязън – вдъхновяващи истории за триумфа, които палят искрата в другите “.

Първото издание на SOFIA SPARK FEST бе закрито с концерт на Мария Илиева , която изпя онлайн новото си парче – „ Mi amor ”.

В края на фестивалните три дни обещанието на SOFIA SPARK FEST към всички посетители, изложители и другари бе: „ Догодина ще се съберем още веднъж “.

SOFIA SPARK FEST се провежда под патронажа на кмета на София госпожа Йорданка Фандъкова и със съдействието на Столична община. Медийни сътрудници са bTV Media Group, webcafe.bg, chronicle.bg, BSS Media Group.

Снимки и информация от трите дни на SOFIA SPARK FEST може да намерите на www.sparkfest.bg и във Фейсбук.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР