Над 100 активни пожара в Западна Канада, които продължават да

...
Над 100 активни пожара в Западна Канада, които продължават да
Коментари Харесай

Над 100 пожара горят в Канада СНИМКИ

Над 100 дейни пожара в Западна Канада, които не престават да се разрастват, доведоха до нови заповеди за евакуация, заяви Агенция Франс Прес.

Около 30 000 души бяха помолени да изоставен домовете си в Албърта, където повече от две дузини пожари към момента не са овладени.

Премиерът на Албърта Даниел Смит дефинира обстановката като " невиждана " и разгласи изключително състояние в събота.

Провинцията - един от най-големите райони за рандеман на нефт в света, " претърпява гореща и суха пролет и са нужни единствено няколко искри, с цел да се разгорят в действителност ужасяващи пожари ", сподели тя.



Кристи Тъкър, представител на организацията за битка с горските пожари в Албърта, съобщи, че " леки превалявания в южната част на провинцията " в неделя са разрешили на пожарникарите да се приближат до недостъпни преди региони заради " рисковото държание на горските пожари ".

Условията в северната част на провинцията остават доста сложни, добави тя.



" Нашите цели през днешния ден бяха и постоянно са горските пожари, които заплашват общностите или човешкия живот ".

Ръководителят на ръководството на изключителните обстановки в Албърта Колин Блеър съобщи, че е мъчно да се оцени размерът на материалните загуби в някои региони поради дима и продължаващия огън.



Във Фокс Лейк в северната част на Албърта голям пожар унищожи 20 къщи, магазин и полицейски сектор, а някои поданици трябваше да бъдат евакуирани с лодка и хеликоптер.

Два неконтролируеми горски пожара в прилежаща Британска Колумбия накараха хората да изоставен домовете си, като управляващите предизвестиха, че чакат мощни ветрове, които да усилят пламъците през идващите дни.



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР