Над 100 000 лева глоби трябва да плати турски гражданин,

...
Над 100 000 лева глоби трябва да плати турски гражданин,
Коментари Харесай

100 хил. лв. плаща турски тираджия, спипан да превозва мигранти в Пловдивско

Над 100 000 лв. санкции би трябвало да заплати турски жител, заловен да транспортира 23 незаконни мигранти от Афганистан в региона на пловдивското село Белозем. Освен паричната глоба, той би трябвало да изтърпи 2 година и 10 месеца условна присъда, оповестиха от прокуратурата.

На 13 август 32-годишният мъж е бил спрян в региона на 152 км от автомагистрала " Тракия ". Той управлявал влекач " Скания " с прикачено полуремарке, където били мигрантите. Магистратите в Пловдив го осъдили да заплати 5000 лева санкция за осъщественото закононарушение, както и пазарната стойност на употребяваното транспортно средство, което не било негова благосъстоятелност - 96 160 лв..

Солена санкция отнесе и 40-годишен жител на Азербайджан, също хванат с мигранти на Автомагистрала " Тракия ". Той е бил заловен на 23 август в региона на село Труд, до момента в който подпомагал сириец, палестинец и жител на Йемен, да минават нелегално през страната. Мъжът управлявал лек автомобил " Пежо " на стойност 40 700 лева, които ще би трябвало да заплати. Освен това Районният съд му е наложил 1 година и 6 месеца отнемане от независимост условно с изпитателен период от 3 години.

На 14 август на 148 км от аутобана, в региона на Шишманци, е бил заловен и 20-годишен молдовец, пренасящ шестима сирийци с лек автомобил " Ауди ". За това е отнесъл 1 година и 11 месеца условно с 4-годишен изпитателен период, една санкция от 2500 лева и друга - 3474 лева, което е цената на колата.

Тримата чужденци са пътували в посока София. Нито един от колите не е тяхна благосъстоятелност. Моторните транспортни средства са върнати на притежателите им. Наказанията са наложени след съглашения, утвърдени от Районния съд в Пловдив и не подлежат на обжалване.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР