Над 100 000 дка за изгорели в Югоизточна България до

...
Над 100 000 дка за изгорели в Югоизточна България до
Коментари Харесай

Над 100 000 дка изгоряха в Югоизточна България

Над 100 000 дка за изгорели в Югоизточна България до този миг. От тях 24 000 са гори, а останалото аграрни земя. Ниви и животни са изгорели, съобщи Нова телевизия.

Все още пожарите в Свиленградско не са загасени, като на този стадий са основани просеки и няма застрашени обитаеми места. Най-тежко остава ситуацията край село Щип и Михалич.

Тази заран е подхванато и гасене от въздуха с два хеликоптера поради тежката обстановка, заяви Българска телеграфна агенция.

На териториите на общините Свиленград, Тополовград и Ивайловград, работи заповед за отчасти бедствено състояние на регионалния шеф на Хасково, като от нощес е в действие и заповед, с която е неразрешена напълно обработката на пасища и балирането на сено и плява на цялата територия на региона до второ разпореждане.

Заповедта е издадена, откакто се разбра, че пожарът в Свиленградско е тръгнал от обработка на треви с косачка, прикрепена към трактор.

Пожарът край границата със Северна Македония е стеснен, като в гасенето са се присъединили горски чиновници, пожарникари, чиновници и техника на Община Петрич, съобщи Българска национална телевизия.

Все още не е сподавен, само че е локализиран и пожарът на Осогово, който изпепели 400 декара гора. Заради сложния терен пожарникарите не могат да доближат до някои от огнищата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР