Над 100 000 британски жители подписаха петиция с искане бившият

...
Над 100 000 британски жители подписаха петиция с искане бившият
Коментари Харесай

Над 100 000 британски жители петиция с петиция срещу Тони Блеър

Над 100 000 английски поданици подписаха петиция с искане някогашният министър председател Тони Блеър да бъде лишен от най-високия рицарски медал на Обединеното кралство - Ордена на жартиера. Жалбата е оповестена на change.org. На 2 януари към 06:30 часа документът е подписан от над 108 000 души.

В петицията се отбелязва, че Блеър е нанесъл „ непоправими вреди на конституцията “ на страната и „ самата конструкция на обществото на нацията “. „ Той е персонално виновен за гибелта на голям брой почтени цивилни и присъединяване в разнообразни спорове. Само за това той би трябвало да носи отговорност за военни закононарушения. Тони Блеър е индивидът, който минимум от всичко заслужава държавна премия “, се споделя в публикацията. Авторът на апела, потребителят с прякора Ангъс Скот, приканва министър председателят Борис Джонсън да изиска кралица Елизабет II да лиши Блеър от купата рицар.
Тони Блеър: Коронавирусът няма да изчезне, гответе се за втора вълна
Бившият министър председател на Англия Тони Блеър счита, че коронавирусът няма да изчезне. Той прикани държавното управление на Обединеното кралств...
Прочети повече
Блеър оглавява английското държавно управление от 1997 до 2007 година, през което време Англия взе участие в нашествията в Ирак и Афганистан. На 31 декември Тони Блеър, тенисистката Ема Радукану, артистът Даниел Крейг и лекарите, борещи се с пандемията на ковид, бяха удостоени с най-почитаните трофеи и ордени на Обединеното кралство.

В същия ден Елизабет II връчи най-високата купа на Камила Паркър Боулс брачната половинка на сина й, принц Чарлз. Самият факт, че херцогинята на Корнуол е направена дама на Ордена на жартиерите, е намек, че тя е по-близо до купата кралица, в сравнение с принцеса консорт. Дори принцеса Даяна не получи такава чест.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР