Над 10 са реализираните проекти за интеграцията на деца и

...
Над 10 са реализираните проекти за интеграцията на деца и
Коментари Харесай

Слънчевите деца на София: Общината помага за интеграцията на хората с Даун

Над 10 са осъществените планове за интеграцията на деца и младежи с Даун от началото на годината с поддръжката на Столичната община. Безплатно прилагане на някои спортни бази, стратегии за обезпечаване на треньори, които да работят с младежите със специфични потребности в разнообразни спортове и кариерни курсове за интеграция след довеждане докрай на учебно заведение. Това са единствено част от опциите. А отдадената работа с тези деца към този момент дава и резултати - медали от надпревари в чужбина.



Наричат ги " слънчевите деца ". И безспорно е по този начин. Те ни демонстрират това, което постоянно забравяме - по какъв начин да обичаме и да живеем щастливо. Те ни учат, че фантазиите не са нещо мислено, а цели, които всеки може да реализира.

За последните 3 месеца програмата за младежите от федерация " Адаптирана физическа интензивност " е тежка - режими, тренировки и доста старания. Но всичко се увенчава с триумф и медали.

" Спортът за мен е всичко на сърцето ", споделя Емилиян.



" Не е тежко, а е предизвикателство, тъй като виждаш пред теб по какъв начин се трансформират те. Как им предоставяш едни фантазии, предоставяш им една предпазена среда, в което те се усещат супер добре " изясни ръководителят на българската федерация " Адаптирана физическа интензивност " Слав Петков.

Спортът оказва помощ на децата освен да се интегрират, само че и да построяват темперамент. Да усещат, че са потребни в обществото. В началото някои от тях били нападателни, други не можели да приказват, през днешния ден всички те раздават любов.

" Приятели сме тук, упражняваме всеки ден ", споделя Емилиян.



" Тези деца и техните родители не са сами. Това в действителност е значимо да бъде като обръщение, от една страна от институциите, въпреки това от обществото и че персоналните проблеми на някои от тях не са персонални, а са публични такива ", счита ръководителят на СОС Георги Георгиев.

Работата не стопира до тук, тъй като те имат още доста фантазии за сбъдване и още същинска любов за разпределяне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР