Над 10% от състава на въоръжените сили на България е

...
Над 10% от състава на въоръжените сили на България е
Коментари Харесай

Над 4000 пенсионери продължават да работят и да вземат заплата в армията

Над 10% от състава на въоръжените сили на България е формиран от пенсионери.

Това излиза наяве от писмен отговор на министъра в защитата в оставка Драгомир Заков до депутата от Демократична България Мартин Димитров.

Във въоръжените сили на България служат 4107 пенсионери, излиза наяве от отговора на министъра. Като 3153-ма от пенсионерите са навършили възрастта и са упражнили правото си преди 5 и повече години, показва Заков, представен от " 24 часа ".

Общата бройка на въоръжените сили на България е към 40 000 души като точните цифри са класифицирани. Армията сама по себе си е към 20 000 души. Като съгласно последните данни на Заков незаети са към 7000 места в нея.

1325 са пенсионерите, които не престават да служат единствено в Българската войска, демонстрират още данните от отговора на министъра.

Това значи, че военните не престават да не могат да се отърват от казуса с " полковниците-пенсионери " - висши офицери, които не престават да работят и да вземат заплата, макар че са пенсионери. Това в допълнение лимитира опциите за израстване на младите офицери. Полковниците да могат да бъдат оставяни на работа бе планувано при промяната на пенсионната система през 2015 година, с цел да се запазят скъпи фрагменти, за чиито места няма готови офицери.

Останалите пенсионирани чиновници, които не престават да са на работа във въоръжените сили са цивилни, излиза наяве от отговора на министър Заков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР